Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Grad Vukovar za 10,3 miliona kuna kupio hotel “Dunav”

Devastirani objekat nekadašnjeg hotela “Dunav”, koji se nalazi na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru, Grad Vukovar kupio je od firme EURCO d.d. iz Vinkovaca, koja je odustala od ulaganja u njegovu obnovu.

– Ugovor o kupoprodaji je potpisan 23. januara, a težak je 10 miliona i 360 hiljada kuna. Ovaj objekat je, po oceni posetilaca ali i turističkih patrola koje su ocenjivale grad Vukovar u segmentu kvaliteta turističke ponude i atraktivnosti, uglavnom dominirao kao najjači negativni utisak o gradu. Hotel Dunav više od 10 godina nije u funkciji i stoga smo se odlučili za ovaj, nimalo lak korak- rekao je Penava.

Kroz Intervencijski plan Grada Vukovara predviđena je rekonstrukcija, opremanje i prenamena hotela “Dunav” u Društveno- obrazovni centar “Dunav” koji će sadržavati dvorane za konferencije, javne prostore, učionice, kabinete, restoran, kafić, poslovne prostore i smeštajne jedinice.

– Putem EU fondova u objekat ćemo uložiti 35 miliona kuna. Taj iznos će, nadam se, biti dovoljan kako bi stvorili jedno reprezentativno zdanje, koje će služiti kako građanima Vukovara, tako i posetiocima.- dodao je Penava.

Od ukupnog iznosa troškova projekta, maksimalno 85 odsto se finansira iz operativnih programa Evropske unije, a 15 odsto iz nacionalnih sredstava.

Penava je na konferenciji za novinare podsetio na velike kapitalne projekte koje Grad provodi ili je proveo, kao što su Sportski objekti Vukovar, nova Gradska pijaca i obnova vukovarskog Vodotornja.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 87
Ukupan broj poseta: 1093075

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr