Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Na koordinaciji župana predstavljen nacrt novog zakona o ratom pogođenim područjima

U Palati Srem u Vukovaru održana je 3. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika opština Vukovarsko-sremske županije. Na dnevnom redu našle su se četiri tačke među kojima je prva bila inicijativa Zajednice povratnika Hrvatske za
donošenje novog Zakona o ratom pogođenim područjima.

– Za vreme vlade Zorana Milanovića iz Zakona o područjima posebne državne skrbi, praktično su obrisana sva prava povratnika iz ratom pogođenih područja, što je praktično pojačalo talas iseljavanja mladih sa ovih područja. U celom procesu povratka nije se vodilo računa o oživljavanju privrede i otvaranju radnih mesta kako bi ljudi ovde mogli pristojno živeti. Mi predlažemo čitav niz poticajnih mera za privredu i investitore kako bi imali interesa da dođu u ova područja i otvaraju radna mesta- rekao je predsednik Zajednice povratnika Hrvatske  Josip Kompanović.

Pored čitavog niza mera za preduzetnike, Zakonom o ratom pogođenim područjima predlažu i niz mera za građane kao što su ponovno povećanje povrata poreza i povećanje plata deficitarnim kadrovima. Predstavljena je i naftna kompanija Vermilion Energy i plan radova koji će  se obavljati na području naše županije. 

– Svima koji svoje aktivnosti žele prikazati na koordinaciji sa gradonačelnicima i načelnicima spreman sam da izađem u susret. Pod tačkom “razno” informisaćemo gradonačelnike i načelnike o Razvojnoj agenciji HRAST koja je postala ustanova te o nadolazećim konkursima Evropske unije- rekao je vukovarsko-sremski župan Božo Galić.

Na dnevnom redu našao se i Ugovor o sufinansiranju provođenja medijske kampanje borbe protiv zavisnosti od duvanskih proizvoda, alkohola i droga na području Vukovarsko-sremske županije te Ugovor o sufinansiranju projekta organizovanog besplatnog prevoza penzionera u banju tokom letnjih meseci.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 7
Današnje posete: 395
Ukupan broj poseta: 954163

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr