Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Bjelobrdska vina sve bolja

U Bijelom Brdu je u subotu uveče održana Degustacija bjelobrdskih vina. Ove godine je pristiglo 49 uzoraka, crnog, belog i roze vina koje je ocenjivao žiri na čelu sa Đorđem Dokićem iz Erduta.

“Vina su svake godine sve bolja i bolja, što govori da Bjelobrdci u proizvodnji grožđa i vina napreduju. Nisu to neke visoke sorte, ali puno ljudi se bavi vinarstvom, svake godine sve više i to polako prelazi u jednu lepu tradiciju”, kaže Dokić. U kategoriji autohtonih vina prva mesta zauzeli su Miloš Katanić za belo, Gordana Ninković za roze i Budislav Nešić za crno vino. U kategoriji ostalih vina, najbolje belo vino doneo je Slobodan Nešić, roze Radoslav Bošković, a crno Slobodan Ruhner.

Manifestaciju već šestu godinu zaredom povodom Svetog Trifuna, zaštitnika vinara i viniogradara, organizuju Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” pododbor Bijelo Brdo i Srpsko kulturno-umetničko društvo “Jovan Jovanović Zmaj”.

“Genetski kod nam je vinarski, naši su preci voleli piti vino, a mi smo odlučili da ga i proizvodimo”, kaže predsednik društva Slobodan Nešić i dodaje kako se svake godine u Bijelom Brdu zasadi preko dve hiljade sadnica vinove loze.

Na manifestaciju su osim meštana Bijelog Brda i okolnih sela stigli i brojni gosti: iz Bačkog Monoštora u Srbiji, Šamca u Bosni i Hercegovini, Hercegsantova u Mađarskoj i Peroja u Istri.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 415
Ukupan broj poseta: 954183

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr