Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

U Pačetinu održano pesničko veče posvećeno Branku B.Kovačeviću

 

U Pačetinu je sinoć održano pesničko veče posvećeno pesniku, lekaru i humanisti Branku B. Kovačeviću. Nakon što su pre tri godine, nedaleko od Doma kulture, postavili Brankovu bistu, pačetinski pododbor Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” i Kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević” svake godine na njegov rođendan, 8.februara, organizuju program “Brankovo veče pod brezama Pačetina”.

Stihove Branka Kovačevića recitovale su članice pačetinske Prosvjete Milica Novaković i Anđela Dragunić, dok je Jelena Tadić pročitala pismo Olivere Kovačević kojim se zahvaljuje Pačetincima što čuvaju uspomenu na njenog supruga. Svoje stihove govorili su: Nevenka Stepanović, Ljubinka Arambašić, Miodrag Nedeljković i Dragoljub Vojnović iz Bobote, Gordana Pavić iz Dalja, Milenko Vasiljević Čiko iz Osijeka, Mićo Zečević iz Klise, Slobodan Nešić i Đorđe Nešić iz Bijelog Brda. U muzičkom delu programa nastupila je Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova. U sinoćnjem programu učestvovao  je i gost iz Beočina Sekula Petrović iz Amaterskog pozorišta Kulturno-umetničkog društva “Brile” čiji članovi svake godine učestvuju na dramskim susretima u Pačetinu. Osim dramskim amaterizmom, Petrović se bavi i pisanjem pesama, a Branka Kovačevića je upoznao pre 25 godina u Subotici na promociji zbirke u kojoj su obojica imali svoje pesme.

Branko Kovačević je rođen u Pačetinu, 1952.godine. Gimnaziju je završio u Vukovaru, a medicinu u Novom Sadu. Do 1999.godine živeo je u Vukovaru, a potom u Budvi gde je i umro 2002.godine, nakon duge i teške bolesti. Njegovi posmrtni ostaci preneseni su u Pačetin 2012.godine. Objavio je knjige stihova: Zanos mladice, Traži me majko u slobodi ptice, Uz Dunav na ušću Vuke, Kad voćka zapupi, Mnogostradalni rod naš srpski i Tamnina.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 210
Ukupan broj poseta: 917830

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr