Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

TOMS i ove godine pomaže vukovarske porodice

Udruženje telesnih invalida TOMS iz Trogira s još dva prijateljska udruženja iz Metkovića i Sinja, kroz projekat “Moje svetlo za moj Vukovar” unazad 13 godina donira finansijska sredstva građanima grada Vukovara. Ove godine pomoć su odlučili pružiti dvema porodicama i njihovoj deci s poteškoćama u razvoju s područja grada Vukovara, koje su predložili Grad Vukovar i udruženje “Vukovarski leptirići”.

Porodice će pomoć primati u 12 mesečnih rata po 1000 kuna, a Ugovor o pružanju pomoći danas su u prostorijama udruženja “Vukovarski leptirići” potpisali predsednik Udružanja telesnih invalida TOMS iz Trogira Ivica Bašić i porodice Savurdić i Varga kojima je uručena pomoć.

– Uz to, donirali smo i higijenske potrepštine, hranu i slatkiše u vrednosti od 2 hiljade kuna za svaku od ove dve porodice, a donaciju u vrednosti 1000 kuna uručili smo i “Vukovarskim leptirićima” – rekao je Bašić.

– Ova pomoć za nas ima veliki značaj, a posebno za naše korisnike. Udruženje “Vukovarski leptirići” je pružalac psihosocijalne podrške za decu sa teškoćama u razvoju, uz saradnju s Ministarstvom za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku i Centrom za socijalnu skrb. Ovde dolaze deca koja imaju razne poteškoće u različitom obimu, a čiji roditelji često putuju na pretrage i moraju im često obezbeđivati razne suplemente. Sve to naravno finansijski utiče na porodicu. Do saradnje je došlo preko Grada Vukovara, koji je Udruženje “TOMS” i udruženja iz Metkovića i Sinja uputio na nas i na taj način su pomoć dobile dve porodice u potrebi – rekla je Olja Redl, potpredsednica udruženja “Vukovarski leptirići”.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamenici gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, koji je podsetio da je Udruženje TOMS kroz ovaj projekat do sada doniralo preko pola miliona kuna, a prošle godine dodeljena im je Plaketa grada Vukovara.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 210
Ukupan broj poseta: 917830

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr