Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Saopštenje Kluba većnika SDP-a Skupštine VSŽ

Na inicijativu većnika Duška Simića Klub većnika SDP-a izradio je i u skupštinsku proceduru županije Vukovarsko-sremske uvrstio Predlog Odluke o finansiranju prevoza studenata s područja Vukovarsko-sremske županije, saopštili su iz SDP-a.

U saopštenju navode kako na području Vukovarsko-sremske županije do sada nije bilo regulisano pitanje prevoza studenata od mesta prebivališta do mesta studiranja, niti je prevoz bio finansiran. Svrha i cilj ove Odluke bili su podsticati, motivisati i omogućiti što većem broju studenata s područja Vukovarsko-sremske županije sticanje fakultetskog obrazovanja, posebno onima koji su težeg socijalnog i finansijskog stanja, a kao što to već rade i neke druge Županije na području Republike Hrvatske.

– Smatrali smo da ulaganje u mlade mora biti prioritet, jer je to najpametnija lična i društvena investicija, ali istovremeno i dugoročna investicija koja će se automatski odražavati i na stanje privrede naše Županije. Da bi to bilo moguće potrebno je obrazovanje koje je jednako dostupno svima – ističu u SDP-u.

Podsećaju da je na jučerašnjoj sednici skupštine Vukovarsko-sremske županije predlog odbijen većinom glasova većnika HDZ-a, s obrazloženjem da nije moguće osigurati sredstva iz budžeta za provođenje ove Odluke.

Smatraju da je vladajuća većina odbijanjem ove odluke dovela u pitanje nastavak obrazovanja studenata koji su težeg socijalnog i finansijskog stanja i još jednom pokazala nebrigu za mlade na području Vukovarsko-sremske županije, ističe se u saopštenju Kluba većnika SDP-a u Županijskoj skupštini.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr