Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Dvadeset godina Mirovne grupe mladih “Dunav” iz Vukovara.

Mirovna grupa mladih “Dunav” obeležila je 3. februara 20 godina postojanja i rada, progodnim programom u prostoru Kluba mladih. Kroz vremeplov 1998.-2018. predstavili su rad organizacije. U tom periodu uspešno je realizovano preko 200 projekata, više od 70 radnih i volonterskih kampova i volonterskih aktivnosti u koje su uključili 2000 volontera i više hiljada korisnika, 100-ak koncerata, a ostvarili su saradnju s više od 300 partnerskih organizacija.

Prvi predsednik Mirovne grupe mladih “Dunav” Goran Jelenić prisetio se samih početaka i poželeo uspešan rad organizaciji, kao i jedan od bivših predsednika i voditelja organizacije Siniša Mitrović. Sadašnji predsednik Saša Bjelanović predstavio je neke od prvih aktivnosti – izdavanje časopisa za mlade, čuvene „Ševe“, emisije koja je emitovana na Radio Dunavu – Tića McClaud Show, predstave za decu, odlazaka na kampove u Holandiju i Austriju, festivala,koncerata, pomoći starijima, radnih kampova u Vukovaru…

Nakon vremeplova predstavljeni su EVS projekti i rad Kluba mladih. Dodeljene su diplome polaznicima kursa C#, i nagrada mladima koji su u sklopu “Time to move” kampanje 2017. snimili promotivne filmove. Dvojici volontera, polaznika prvog razreda Tehničke škole “Nikole Tesle” koji su prošli obuku iz robotike, a koji danas vode radionice iz robotike u OŠ “Blage Zadre”, dodeljene su volonterske knjižnice. Predstavljeni su i projekti koji će biti realizovani ove godine – izložbe, kursevi, književne i društvene večeri, rad sa starijima i nemoćnima, rad muzičkog studija, zabavnih aktivnosti… Volonterke iz Španije i Italije – Luisa i Sara predstavile su svoj rad, a nakon prezentacije upriličena je zakuska sa specijalitetima italijanske i španske kuhinje.

Predsednik Mirovne grupe mladih “Dunav” Saša Bjelanović zahvalio se donatorima, volonterima, korisnicima i osobama koje kroz rad na projektima doprinose uspehu ove organizacije i razvoju civilnog sektora.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 210
Ukupan broj poseta: 917830

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr