Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Muzički obrazovana i veoma talentovana-Tijana Dapčević

Tijana Dapčević je rođena 3. februara 1976. godine u Skoplju.

U svojoj petoj godini upisala je nižu muzičku školu, a u sedmoj počela da svira violončelo. Tokom školovanja, učestvovala je na mnogobrojnim republičkim i saveznim takmičenjima (tadašnje) Jugoslavije i osvojila značajne nagrade. Svirala je u Makedonskoj filharmoniji, a takođe i u jednom od najpopularnijih orkestara u Lajpcigu.

Diplomirala je 1999. godine na Muzičkoj akademiji u Skoplju, odsek: violončelo.
Bila je voditelj na radiju, televiziji i glumila u pozorištu.
Sredinom 2000. godine, počinje da živi i radi u Beogradu gde, godinu dana kasnije, izdaje svoj prvi album pod nazivom Kao da.. za izdvačku kuću City Records.
Tokom godina, Tijana je bila učesnik mnogobrojnih festivala, kao što su: Sunčane skale (1. mesto, ’02.) , Pjesma mediterana (1. mesto, ’05.), Radijski festival (1. mesto ’06.), Evrovizija (Kopenhagen ’14.) itd.

Osim festivala zabavne muzike, bila je učesnik i dečijih festivala, kao autor. Zajedno sa Leontinom Vukomanović i dečijim horom “Čarolija”, već nekoliko godina nastupa širom zemlje.

Dobitnik je mnogih godišnjih nagrada i priznanja, iza sebe trenutno ima pet albuma, a uspela je da ostvari i svoju dugogodišnju želju i oproba se kao glumica, dobivši uloge u nekoliko predstava, koje su se nalazile na redovnim repertoarima beogradskih pozorišta. Kao glumica, oprobala se i u televizijskoj seriji “Prespav”, koja se trenutno emituje u Makedoniji.

Slušajte emisiju “Zvezde pop estrade ” sredom od 16,10 h na talasu Radio Borova. Tonskia i tehnička realizacija: Srđan Bošnjak,Borislav Vuković i Srđan Knežević,a emisiju priprema i vodi Srđana Nikolić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 104
Ukupan broj poseta: 954856

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr