Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Bicikli za borovske gerontodomaćice

Žene zaposlene kroz projekat “Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe” koji provodi Opština Borovo, njih 20, juče su odradile svoj prvi radni dan s korisnicima, nakon čega je održan sastanak s voditeljem projekta Duškom Drobićem. Tom prilikom podeljeni su im i bicikli. 

– Za žene zaposlene na ovom projektu danas je bio prvi radni dan, upoznavanje s korisnicima i poslovi u kući. Danas smo im podelili i bicikle, kako bi lakše obilazile korisnike. Svaka zaposlena žena brine o četiri korisnika, iako nam se i dalje javljaju potencijalni korisnici, tako da je moguće da će ih biti i pet po zaposlenoj ženi – rekao je u izjavi za Radio Borovo voditelj projekta i zamenik načelnika Duško Drobić. 

Putem projekta posao na određeno vreme, u naredne dve godine, dobila je i 45-godišnja Snežana Cvijanović.

– Nezaposlena sam bila protekle dve godine. Za mene ovaj posao puno znači, jer sam već u godinama kada sam teže zapošljiva. Danas sam obišla dva od četiri korisnika. Jako sam zadovoljna. Nadam se da su i oni. Uz pomoć u kući, čišćenje, odlazak do trgovine ili pekare korisnicima je važno i druženje. Dobili smo i bicikle, što će nam olakšati obilazak korisnika – priča Snežana.

Kroz projekat je priliku za posao dobila i 59-godišnja Ljubica Ilić.

– Imam 22 godine radnog staža i u ovim godinama niko neće da me zaposli. Bila sam nezaposlena sedam godina i ovaj posao mi puno znači, da dopunim svoj radni staž. Danas mi je bio prvi radni dan i smatram da sam se dobro snašla – kaže Ljubica.

Ukupna vrednost projekta “Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe” opštine Borovo, koji se provodi u okviru programa zapošljavanja žena “Zaželi”, iznosi 2 miliona i 589 hiljada kuna. Projekat se u potpunosti finasira iz Evropskog socijalnog fonda, kroz Operativni program “Efikasni ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Pored zapošljavanja teže zapošljivih žena s najviše srednjom stručnom spremom, provođenje projekta omogućiće i podizanje kvaliteta brige o starim i nemoćnim osobama, koja na području opštine Borovo ne postoji u organizovanom obliku.

Izvor: Radio Borovo (tekst i slika)

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 257
Ukupan broj poseta: 917877

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr