Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Poziv volonterima za podršku žrtvama i svedocima

Udruženje za podršku žrtvama i svedocima, u sklopu provođenja projekta 3 PIP- Podrška, informisanje, pravna pomoć usmerena starijim osobama, raspisalo je Poziv za volontiranje. Kroz poziv će biti angažovano 10 volontera koji će biti edukovani za pružanje sveobuhvatne podrške žrtvama i svedocima krivičnih dela i prekršaja s područja Vukovarsko-sremske županije i Osječko-baranjske županije i koji žele raditi na organizaciji i promociji Udruženja i učestvovati u provođenju aktivnosti projekta 3-PIP – Podrška, informisanje, pravna pomoć usmerena zaštiti starijih osoba.

Nakon završene edukacije volonteri će dobiti potvrdu o učešću na edukaciji.

– S odabranim volonterima i volonterkama potpisaće se volonterski ugovor i oni će imati obavezu volontirati nekoliko sati mesečno – rekla je Melita Bošnjak, voditeljka Referentnog centra Vukovar.

– Volonteri će pružati informativnu i emocionalnu podršku žrtvama i svedocima, pravnu podršku (volonteri koji su pravne struke), a učestvovaće i u informisanju starijih i nemoćnih osoba o pravnim posledicama potpisivanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, u sklopu projekta koji provodimo, pisanju dopisa, registrovanju i vođenju dokumentacije besplatne pravne pomoći, u praćenju krivičnog postupka na sudu u svrhu monitoringa, prema Zakonu o krivičnom postupku, javnim nastupima i organizaciji radionica, info pultova, edukacija, javnih događaja te provoditi druge aktivnosti – dodala je Bošnjak.

Rok za prijavu je 19.02.2018. do 12.00 časova, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem e-maila rfc.vukovar@gmail.com ili pzs@pzs.hr

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 5
Današnje posete: 234
Ukupan broj poseta: 917854

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr