Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Tri dobitnika nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” s područja Vukovarsko-sremske županije

Među dobitnicima nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” koja je u decembru prošle godine dodeljena za najbolje programe i projekte u ruralnom turizmu su i tri dobitnika s područja Vukovarsko-sremske županije.

Dobitnik Zlatne povelje u kategoriji Turistička seljačka porodična gazdinstva je OPG Barbarić iz Iloka, Bronzanu povelju u kategoriji Vinski turizam dobila je Zadruga Vukovarska vina iz Vukovara, a OPG Džinić Slavice dobilo je posebno priznanje za proizvodnju kulena od crne slavonske svinje u kategoriji “Tradicionalna ruralna gastronomija”.

Dobitnike nagrada je u Palati Srem u Vukovara danas primio vukovarsko-sremski župan Božo Galić čestitavši im na postignutom uspehu.

“Svaka nagrada je znak da postojite i da vas neko primećuje i prati. Mi proizvodimo voćne rakije i likere, a goste provodimo kroz čitav lanac proizvodnje, a nudimo i isprobavanje svih naših proizvoda i obilazak grada Iloka”, kaže Berislav Barbarić, čiji je OPG nagrađen Zlatnom poveljom u kategoriji “Turistička seljačka porodična gazdinstva.

“Proizvedemo između 500 i 800 kilograma kulena od crne slavonske svinje, a sve što proizvedemo, mi i prodamo. Imamo stalne kupce koji nam se uvek vraćaju”, kaže Slavica Džinić.

“Ova nagrada nam puno znači. Ona je podsticaj za dalji rad ali i nagrada za sav dosadašnji trud. Naš prvenstveni cilj je da se zadrži vinogradarska i vinarska proizvodnja u Gradu Vukovaru i županiji, te da turisti koji dolaze imaju još jedno novo mesto koje će moći posetiti”, rekao je Igor Burčak, upravnik Zadruge Vukovarska vina.

 

“Cilj prijavljivanja na ovakve konkurse je promocija turizma i autohtonih vrednosti našeg kraja”, rekla je pročelnica Upravnog odeljenja za kulturu i turizam u Vukovarsko-sremskoj županiji Marija Budimir i dodala kako je zadovoljna brojem nagrađenih sa područja naše županije.

 

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 238
Ukupan broj poseta: 1161025

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr