Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Predstavljen projekat izgradnje reciklažnog dvorišta “Studenac” opštine Erdut

U Dalju je danas predstavljen projekat reciklažnog dvorišta Studenac, za koji su opštini Erdut odobrena bespovratna sredstva od skoro 1,4 miliona kuna. Projekat sufinansira Evropska unija iz Kohezionog fonda u finansijskom periodu 2014.-2020.godina, uz učešće Opštine Erdut. Projektne aktivnosti predstavila je Bojana Orsić, direktorica Preduzetničko razvojnog centra opštine Erdut – Lokalne razvojne agencije, koja je i izradila ovaj projektni predlog. Projekat će biti realizovan do 31. decembra ove godine.

“Nosilac projekta je Opština Erdut. Ukupna vrednost projektne prijave je 1.769.508,91 kunu. Ukupno prihvatljivi troškovi projekta 1.578.440,15 kuna, a bespovratna sredstva 1.341.674 kune” rekla je Orsić.

Nakon predstavljanja projektnih aktivnosti potpisan je ugovor o izvršenju radova, koji je načelnik Jugoslav Vesić potpisao s predstavnikom izvođača radova, vinkovačkog EURCA, direktorom Hrvojem Merkijem i predstavnikom nadzornog organa HELION GROUP d.o.o. iz Osijeka, direktorom Dejanom Mikulićem.

“Izgradnja reciklažnog dvorišta omogućiće održivo raspolaganje otpadom na području opštine Erdut, u skladu s normama i standardima Evropske unije”, istakao je načelnik Jugoslav Vesić.

Prema rečima Hrvoja Merkija iz vinkovačkog društva EURCO d.d. radovi počinju odmah.

“Krećemo s radovima odmah nakon potpisivanja ugovora, dakle već sutra. Projekat nije zahtevan, Dosad smo, u 22 godine postojanja, napravili 350 ovakvih i sličnih projekata” rekao je Merki.

Reciklažnim dvorištem Studenac upravljaće komunalno preduzeće Čvorkovac iz Dalja. Reč je o prvom reciklažnom dvorištu na području erdutske opštine, ističe direktorica Anđelka Tomašević.

“Po pitanju razvrstavanja otpada opština Erdut može biti uzor u Osječko-baranjskoj županiji jer imamo veliku mrežu zelenih ostrva, ukupno 36. U svakom domaćinstvu imamo zelenu i plavu kantu, komposter i vreću za skupljanje plastike. U tom smislu građanima smo dali puno. Sad je vreme za edukacije, vezano za korištenje reciklažnog dvorišta na lokaciji Studenac u Dalju. Smatram da ćemo kroz godinu dana postići puno bolje rezultate” rekla je u izjavi medijima Anđelka Tomašević.

U sklopu projekta predviđeni su seminari i edukacije za lokalno stanovništvo, decu i mlade, od vrtića do Srednje škole Dalj, najavljeno je na predstavljanju projekta u kulturnom i naučnom centru “Milutin Milanković” u Dalju.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 171
Ukupan broj poseta: 1172209

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr