Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov pohvalila je juče u Hrvatskom saboru humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za 18-godišnjeg Vasilija Sentivanca, koji boluje od leukemije. Tom prilikom poručila je kako je važno znati da na istoku Hrvatske, pored iseljavanja i netolerancije, postoje i ovakvi slučajevi o kojima se ne govori, jer nisu senzacionalistički.

“Pozitivan se i nesvakidašnji događaj u ovih 19 dana nove godine dogodio na istoku Hrvatske. U Borovu živi mladić kojeg zovu Vaso, 18 mu je godina, vedre je prirode, voli sport, a 2016. na treningu mu je pozlilo. Mnogi su mislili da je anemija, ali je dijagnostifikovana leukemija. Borio se kao heroj, ali stanje se pogoršalo. Za njegovo lečenje u inostranstvu potrebno je 110 hiljada evra, rekla je Jeckov na početku saborskog zasedanja.

Zahvaljujući njegovim sportskim prijateljima, Zajedničkom veću opština, političkim strankama, sportskim klubovima, ljudima koji su se odselili sa istoka, za tri dana je, kazala je Jeckov, sakupljen sav iznos.

Večeras u 19 časova u Hrvatskom domu u Vukovaru biće održan i humanitarni koncert za Vasu i malu Mašu Čuvalo, kojoj je potreban novac za transplantaciju bubrega u Padovi.

“Ovo je sjajna, korisna i humana akcija za koju se nadam da će imati pozitivan epilog. Vasi i maloj Maši želim ozdravljenje, a svima koji su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji ostaje na čast i ponos nesporna činjenica da smo svi zajedno učinili nešto humano i dobro. Pomogli smo našim sugrađanima i to brzo, odmah i bez odgađanja. Svaka čast ljudima na istoku Hrvatske” rekla je Jeckov.