19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Vukovaru održan prvi specijalistički sajam namenjen učenicima i studentima ugostiteljsko-turističkih škola

2 min read

U okviru 2.Dana poslova u turizmu koje Ministarstvo turizma organizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i penzionog sistema i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, u Hrvatskom domu u Vukovaru održan je specijalizovani sajam na kojem su se sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva susreli učenici osmih razreda i srednjoškolci.

“Ministarstvo turizma je odlučilo da, u okviru ovogodišnjih Dana poslova u turizmu, na jedan inovativan način predstavi učenicima obrazovanje u turizmu i razloge zašto se krenuti školovati ili ostati i raditi u turizmu. Cilj nam je usmeriti decu ka turizmu te osigurati radnu snagu u turizmu u našoj zemlji”, rekla je Olivera Shejbal, pomoćnica ministra turizma.

“Prema anketi koju je proveo Hrvatski zavod za zapošljavanje, od 22 hiljade nezaposlenih koji su iskazali interes za rad u turističkom sektoru, 5 hiljada ih je iz slavonskih županija, te je to jedan od razloga što su ovogodišnji Dani poslova u turizmu krenuli upravo iz Osjeka. “, rekla je državna sekretarka u ministarstvu rada i penzionog sistema Majda Burić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.