Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

U Vukovaru održan prvi specijalistički sajam namenjen učenicima i studentima ugostiteljsko-turističkih škola

U okviru 2.Dana poslova u turizmu koje Ministarstvo turizma organizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i penzionog sistema i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, u Hrvatskom domu u Vukovaru održan je specijalizovani sajam na kojem su se sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva susreli učenici osmih razreda i srednjoškolci.

“Ministarstvo turizma je odlučilo da, u okviru ovogodišnjih Dana poslova u turizmu, na jedan inovativan način predstavi učenicima obrazovanje u turizmu i razloge zašto se krenuti školovati ili ostati i raditi u turizmu. Cilj nam je usmeriti decu ka turizmu te osigurati radnu snagu u turizmu u našoj zemlji”, rekla je Olivera Shejbal, pomoćnica ministra turizma.

“Prema anketi koju je proveo Hrvatski zavod za zapošljavanje, od 22 hiljade nezaposlenih koji su iskazali interes za rad u turističkom sektoru, 5 hiljada ih je iz slavonskih županija, te je to jedan od razloga što su ovogodišnji Dani poslova u turizmu krenuli upravo iz Osjeka. “, rekla je državna sekretarka u ministarstvu rada i penzionog sistema Majda Burić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 83
Ukupan broj poseta: 1173007

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr