Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Borovo d.d. planira nova zapošljavanja

Državna sekretarka u ministarstvu rada i penzionog sistema Majda Burić posetila je fabriku Borovo gde je sa predsednicom uprave  Gordanom Odor razgovarala o problemima  nedostatka kvalifikovane radne snage i podizanja stručnosti radnika ove firme te o merama aktivne politike zapošljavanja koje bi im pomogle u rešavanju tih problema.

“U razgovoru sa gospođom Odor saznali smo da bi njima dobro došla mera zadržavanja u zaposlenosti. To je upravo ono što smo mi iz Ministrarstva rada i penzionog sistema najavili da ćemo sa Evropskom komisijom dogovarati mere za zadržavanje u zaposlenosti za sektore kao što su drvna, tekstilna , obućarska i metalna industrija u kojima se u proseku isplaćuju plate koje su niže od proseka”, rekla je Burić.

Firma Borovo već je koristila mere ovog ministarstva, rekla je direktorica Borova d.d. i dodala kako su sada u pregovorima za nove mere s obzirom da planiraju nova zapošljavanja.

“Firma Borovo nedavno je povećala plate svojim radnicima za 5 do 7 odsto, a povećali smo i materijalna prava radnika za 200 kuna. Smatramo da samo zadovoljan radnik može biti i produktivan”, rekla je  Odor. Prema njenim rečim, fabrika  Borovo trenutno zapošljava 630 radnika od kojih 400 radi u Vukovaru, što je čini poslodavcem sa najvećim brojem
zaposlenih na području Grada Vukovara.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 84
Ukupan broj poseta: 1173008

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr