Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Konkurs za prijavu žena za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama na području opštine Borovo biće otvoren od petka, 12.januara

Zamenik načelnika opštine Borovo i voditelj projekta “Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe“ Duško Drobić najavio da će od petka, 12. januara do ponedeljka 22. januara biti otvoren konkurs za prijavu žena za zapošljavanje na ovom projektu.

“Konkurs će biti otvoren 10 dana i za to vreme se mogu prijaviti sve žene zainteresovane za zapošljavanje na ovom projektu. Ovih dana ćemo krenuti i sa podelom promotivnog materijala , a potencijalni krajnji korisnici, starije i nemoćne osobe kojima je potrebna pomoć u kući, mogu da se prijave do kraja meseca”, rekao je Drobić.

“Na konkurs se mogu prijaviti žene sa najviše završenom srednjom stručnom spremom, prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (bez obzira na to koliko dugo su prijavljene), koje imaju prebivalište na području opštine Borovo i nisu starije od 60 godina”, dodao je Drobić.

“Kroz projekat će biti zaposleno 20 žena na period od 2 godine koje će imati sva prava iz radnog odnosa. Planirano je da žene zasnuju radni odnos 1. februara i biće u radnom odnosu do 31. januara 2020. godine”, kaže Drobić.

Svaka žena koja bude zaposlena na projektu brinuće o 4 krajnja korisnika, što znači da će kroz projekat pomoć u kući dobiti 80 starih i nemoćnih osoba kojima je ta pomoć potrebna. Žene će pružati pomoć u kući kroz održavanje higijene stambenog prostora, odlaska po lekove, odlazak u nabavu kućnih potrepština, pripremu jednog obroka, donošenje drva, loženje vatre i
slični svakodneve kućne poslovi. Za svakog korisnika je predviđeno 200 kuna mesečno za higijenske potrepštine.

Kroz projekat će biti nabavljeni i bicikli kako bi žene koje budu zaposlene na projektu lakše došle do krajnjih korisnika.

Vrednost projekta je 2 miliona 589 hiljada kuna  i u potpunosti je finansiran sredstvima Evropskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Efikasni ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 252
Ukupan broj poseta: 1161039

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr