Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Revija malih književnosti – Sjedinjene Države Levanta

Mirovna grupa mladih “Dunav” iz Vukovara u partnerstvu s Udruženjem za promovisanje kultura Kulturtreger organizuje književni razgovor i čitanje arapskih književnih dela pod nazivom “Revija malih književnosti-Sjedinjene Države Levanta” . 
 
Program će biti održan sutra u 10 časova, u prostoru Odeljenja za mlade “Spajalica”, Gradske knjižnice Vukovar.  Književni susret biće organizovan u saradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar, a provodi se kroz mrežu Klubtura. 
 
“Sjedinjene Države Levanta” čini Revija malih književnosti, Booksin festival koji će ove godine doživeti svoje trinaesto izdanje i po prvi put u Hrvatskoj predstaviti savremenu književnost na arapskom jeziku. Revija će predstaviti sedmero književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine s impresivnim biografijama. U Vukovaru će gostovati Golan Haji , sirijsko-kurdski pesnik i prevodilac koji piše na arapskom jeziku, Sahar Mandour, libanonsko – egipatska književnica i novinarka koja trenutno radi za Amnesty International kao istraživačica za Libanon i Jordan i Adania Shibli koja trenutno živi u Jerusalemu i Berlinu, a autorka je dva romana, nekoliko drama te brojnih kratkih priča i eseja objavljenih na različitim jezicima. 

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 372
Ukupan broj poseta: 904227

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr