Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Revija malih književnosti – Sjedinjene Države Levanta

Mirovna grupa mladih “Dunav” iz Vukovara u partnerstvu s Udruženjem za promovisanje kultura Kulturtreger organizuje književni razgovor i čitanje arapskih književnih dela pod nazivom “Revija malih književnosti-Sjedinjene Države Levanta” . 
 
Program će biti održan sutra u 10 časova, u prostoru Odeljenja za mlade “Spajalica”, Gradske knjižnice Vukovar.  Književni susret biće organizovan u saradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar, a provodi se kroz mrežu Klubtura. 
 
“Sjedinjene Države Levanta” čini Revija malih književnosti, Booksin festival koji će ove godine doživeti svoje trinaesto izdanje i po prvi put u Hrvatskoj predstaviti savremenu književnost na arapskom jeziku. Revija će predstaviti sedmero književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine s impresivnim biografijama. U Vukovaru će gostovati Golan Haji , sirijsko-kurdski pesnik i prevodilac koji piše na arapskom jeziku, Sahar Mandour, libanonsko – egipatska književnica i novinarka koja trenutno radi za Amnesty International kao istraživačica za Libanon i Jordan i Adania Shibli koja trenutno živi u Jerusalemu i Berlinu, a autorka je dva romana, nekoliko drama te brojnih kratkih priča i eseja objavljenih na različitim jezicima. 

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 10
Ukupan broj poseta: 841023