Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Sastanak župana Galića s predstavnicima srpske zajednice

Župan Vukovarsko-sremske županije Božo Galić primio je u radnu posetu predsednika Zajedničkog veća opština Srđana Jeremića, zamenika župana i potpredsednika Zajedničkog veća opština Đorđa Ćučića i predsednika Županijske organizacije SDSS Vukovarsko-sremske županije Dušana Jeckova. 
 
Razgovarali su o pitanjima od značaja za srpsku nacionalnu manjinu u Vukovarsko-sremskoj županiji te saradnji sa Vukovarsko-sremskom županijom, kako bi se unapredio standard i kvalitet života u opštinama s većinskim srpskim življem na području naše županije. 
 
Od županije se, uz ostalo, očekuje i pomoć u izgradnji objekata javnog i komunalnog značaja. 
 
Dogovoreno je da se ponovno, zajednički, kod nadležnih ministarstva i Vlade Republike Hrvatske zatraži brže uređenje zadovoljavajućeg pravnog statusa školskih ustanova u Vukovarsko-sremskoj županiji u kojima se nastava izvodi na srpskom jeziku i pismu. 
 
Sastanak sa županom bio je prilika da se, pred skorašnje usvajanje županijskog budžeta za 2018. godinu, zatraži veća podrška organizacijama i udruženjima srpske nacionalne manjine, njihovim aktivnostima i manifestacijama koje organizuju. 
 
Učesnici sastanka složili su se da treba jače povezati organizacije srpske i hrvatske nacionalne manjine s obe strane Dunava te iskoristiti mogućnosti u sklopu Dunavske strategije. 
 
Sastanku su prisustvovali i Svetislav Mikerević, predsednik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije, predsednik kluba većnika SDSS u Skupštini Vukovarsko-sremske županije Vinko Lazić i Rado Bosić, većnik SDSS u županijskoj skupštini.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 155
Ukupan broj poseta: 1139950

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr