Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Policija VSŽ: Prozivke HSP-a AS neistinite

Vukovarsko-sremska policija ocenila je neistinitim prozivke HSP-a Ante Starčević da na vukovarskom području već danima čuva “četničke spomenike”. Policija ističe kako njene pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obeležja i spomenika, već sprečavanju protivpravnih ponašanja.

Naime, iz HSP-a Ante Starčević su pozvali premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se izjasne zašto policija, kako kažu, već danima čuva spomenike u Borovu i Vukovaru koji, kako navode iz te stranke, “odaju počast i veličaju srpske agresore na Hrvatsku”. 

Glavni sekretar te stranke Pero Ćorić u saopštenju je naveo kako se i sam uverio da desetine policajaca, što u civilu, što u uniformi, već danima čuvaju “mauzolej” Vukašina Šoškoćanina na pravoslavnom groblju u Borovu, a danonoćno se, tvrdi, čuva i “groblje šajkača” na vukovarskom Sajmištu, kao i, navode iz HSP-a Ante Starčević, “spomenik NOB-a” u Trpinji podignut 1993. godine.

Iz policije navode kako povodom skorašnjeg obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave. 

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 7
Današnje posete: 305
Ukupan broj poseta: 868240