Poznato je da su prirodni lekovi dosta delotvorniji od klasičnih.Uspešniji su mnogo, ali nam to jake farmaceutske kompanije neće reći jer ne zarađuju od prirodnih lekova. Zbog toga je potrebno da se sami informišemo, da jednostavnim načinima pomognemo i sebi i drugima.Ono što je već godinama pravi hit kod prirodnog lečenja jeste prirodni sok od kupusa. Vrlo je zdrav, a ovde ćemo vam navesti neke njegove zdravstvene prednosti:

– Leči čir na želucu i oporavlja probavni sistem.Osim što uspešno leči čir na želucu, sprječava i njegov nastanak. Poseduje velike količine vitamina C i djeluje kao antioksidans stoga je vrlo uspješan u lečenju i sprečavanju kancera. Ubija kancerogene ćelije i oporavlja organizam.– Sprečava i leči upale, jača imunitet.– Smanjuje nivo holesterola i šećera u krvi, te je dobar za srce.– Čisti organizam od toksina i ubrzava proces mršavljenja.

Pijte barem jednu čašu ili dve dnevno, a pored toga se zdravo hranite. Ako bolujete od teže bolesti onda pijte više. Videćete kako ćete se osećati se mnogo bolje.
Neke od zdravih namirnica imaju lekovita svojstva kad se konzumiraju. Neke, pak, imaju lekovita svojstva i kad se nanesu direktno na kožu.
Da li ste znali da je jedna od najboljih namirnica koja se nanosi na kožu kupus?
Verovali ili ne, obloge od kupusa su uobičajene u kućnoj medicini, a izuzetno su delotvorne!
———————————————
Kupus od kojeg se mogu napraviti odlične obloge,biće od velike pomoći kada je reč o bolovima u kičmi. Opšte je poznata narodna izreka da “kupus izvlači bol”, te nećemo sumnjati da je tako. Potrebno je pripremiti listove kupusa, koji su prethodno dobro oprani. Tvrde delove odstraniti i najbolje oklagijom lepo istanjiti listove. Maslinovim uljem najpre će se namazati bolno mesto, a potom položiti obloga od kupusovih listova. Mogu se pričvrstiti gazom ili običnom lanenom krpom.
Oblog je potrebno držati na bolnom mestu prepodne tri sata, i u posle podnevnim časovima isto toliko. Ovu prirodnu terapiju preporučuju šest dana, nakon čega se treba napraviti pauza od mesec dana pa ponavljati.

Kupus se može kombinovati i sa glinom kako bi bio još efikasniji u otklanjanju bolova. Potrebno je pola kg gline u prahu staviti u veću posudu, te joj pridružiti 1l mineralne vode i mešati sve dok se ne dobije homogena smesa. U dobijenu masu dodati tri kašike jabukovog sirćeta i ostaviti tako da odmori nekoliko minuta. Nakon izvesnog vremena dobijena smesa je spremna za upotrebu.

Namazati je na bolna mesta, a preko nje poređati listove delotvornog kupusa i privezati krpom ili gazom. Ovako pripremljeni oblog og kupusa i gline potrebno je da odstoji na bolnom mestu 12 sati.
———————————Kako izlečiti uporan kašalj i bronhitis sa listom kupusa i medom za 5 dana!

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom. To je zaista „zlatno“ sredstvo protiv kašlja.
Za ovo lečenje ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu decu, tako i za odrasle ljude.

Da biste započeli lečenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med.
Evo šta treba da uradite:

Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Odozgo se stavlja veći komad najlona ili folija i umotava se šalom ili peškirom. Procedura se sprovodi pred spavanje.

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se samo prebriše vlažnom krpom

Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već posle prve procedure. Lečenje se provodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga……Rešite se pesticida sa voća i povrća pomoću jednog sastojka.Američki naučnici tvrde da je sastojak koji domaćice imaju u kuhinji — soda bikarbona, delotvorna u ispiranju pesticida sa voća…..

Nadalje u emisiji ” PREOKRET uživo ” koji  tonski i tehnički realizuju Srđan Bošnjak , Borislav Vuković i Srđan Knežević. Priprema i vodi – Srđana Nikolić ! Do naredne emisije  “Preokret ” želimo vam dobro zdravlje !