Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Ministar turizma Gari Cappelli boravi u Vukovarsko-sremskoj županiji

Ministar turizma Gari Capelli u poseti je Vukovarsko-sremskoj županiji. Danas je u Iloku svečano otvorio konferenciju “Quo vadis ruralni turizam – zašto je bolje ostati” koja je održana u susret 4.Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu, a juče je u Palati Srem u Vukovaru razgovarao sa županom Božom Galićem o budućem razvoju turizma na području Vukovarsko-sremske županije.

“Razgovarali smo o prvom sastanku koji će se održati kroz sledećih mesec dana na kojem ćemo napraviti akcijski plan o razvoju turizma za sledeće dve do tri godine. Vukovarsko-sremska županija se prijavila na jedan projekt cikloturizma kroz koji joj je dodeljeno 350 hiljada kuna. Razvoj cikloturizma ujedno je i jedna od najbržih akcija koju možemo napraviti, a pokrenuli smo i razgovore oko kulturnog turizma u koji spada i valorizacija Vučedola”, rekao je ministar Capelli. Ministar i župan su razgovarali i o mogućnostima otvaranja centara kompetencije u kojima će se školovati kadrovi u turizmu za šta su finansijska sredstva već osigurana od strane EU.

“Želimo ovoj županiji dati malo turističkog štiha i dodatnog života jer ona to zaslužuje, a sve s ciljem kako to ne bi bio samo 18. novembatr nego da turizam ovde traje svih 12 meseci u godini. Mislim da su turizam i kultura ti koji se uvek najbrže pomiču i koji najbrže mogu postići najkvalitetnije rezultate”, rekao je ministar. Bilo je reči i o provođenju kompleksnog projekta Dana hrvatskog turizma.

“Po prvi puta dani hrvatskog turizma održaće se na kopnu, a mi ćemo razmatrati mogućnost da se to održi u ovoj županiji. To je kompleksan događaj na kojem prisustvuje oko 1300 ljudi i za koji će nam trebati godinu dana kako bi napravili dobar projekt, koji ne bi trajao dva dana kao inače nego nedelju dana kako bi se prezentovalo sve što Slavonija može ponuditi”, najavio je Capelli.

Ministar je zadovoljan rezultatima u turizmu na području naše županije koja u prvih devet meseci ove godine beleži 64.171 dolazak i 105.562 noćenja tj. porast od 44 odsto. Osim domaćeg stanovništva, najveći broj noćenja ostvaruju posetioci iz Nemačke s porastom od 33 odsto i iz Srbije s porastom od 39 odsto. Zabeležen je i porast gostiju iz Italije 18 odsto te Bosne i Hercegovine od 10 odsto.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 10
Ukupan broj poseta: 841023