Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Udruženje penzionera i finansijski oštećenih penzionera opštine Erdut proslavilo krsnu slavu

Udruženje penzionera i finansijski oštećenih penzionera opštine Erdut proslavilo je juče svoju krsnu slavu– Svetu Petku Trnovu. Nakon liturgije u hramu Svetog Dimitrija u Dalju, na kojoj je obavljen obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, sinoć je u Domu kulture u Dalju organizovana svečana večera i druženje uz muziku uživo 100-ak penzionera s područja erdutske opštine i njihovih gostiju iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-sremske županije.

Ovo je već deseta godina kako Udruženje penzionera i finansijski oštećenih penzionera opštine Erdut proslavlja krsnu slavu, kaže predsednica Udruženja Jadranka Pavić.

“Pošto u našem uduženju ima više žena, odlučili smo da slavimo Svetu Petku Trnovu kao našu zaštitnicu. Udruženje je osnovano u januaru 2007.godine. Imali smo više od 170 članova, ali se proteklih godina članstvo osipa, ne odazivaju se, ne plaćaju članarinu, tako da danas imamo svega 40 članova” ističe Pavićeva.

Proslavi u Dalju prisustvovali su i članovi Udruženja penzionera Vukovar Novi s predsednicom Zlaticom Miškić, njih šesnaest.

“Uvek raspoloženi za druženja, iako smo treća životna dob. Svima želim mnogo sreće, zdravlja i dug život” kaže ova vukovarska penzionerka.

Proslavu krsne slave Udruženja penzionera i finansijski oštećenih penzionera opštine Erdut pomogli su Opština Erdut s načelnikom Jugoslavom Vesićem, koji je prisustvovao sinoćnjoj proslavi i Veće srpske nacionalne manjine opštine Erdut.

“Udruženje dugo godina uspešno radi i funkcioniše. Veće srpske nacionalne manjine opštine Erdut podržava njihov rad i pomaže u okviru svojih mogućnosti. Ove godine smo podržali dve manifestacije, u organizaciji ovog penzionerskog udruženja. Tako ćemo nastaviti i ubuduće jer je naša obaveza da podržavamo sve što se dešava na ovom prostoru, u korist srpske nacionalne manjine” rekao je u izjavi za Radio Borovo predsednik Veća Stevan Babić.

Po prvi put proslavi krsne slave Udruženja penzionera i finansijski oštećenih penzionera opštine Erdut prisustvovao je i predsednik Udruženja finansijski oštećenih penzionera RH od 1991.do 1998.godine Ilija Vojnović. Tu dužnost preuzeo je pre godinu i po dana.

Prema njegovim rečima Udruženje danas okuplja oko 18 hiljada članova, uglavnom srpske nacionalnosti, kojima od 1991. do 1998.godine hrvatska država nije isplaćivala penzije. Okupljenim penzionerima poručio je da Udruženje neće odustati od zahteva za isplatom neisplaćenih penzija.

“Očekujemo da će prevladati razum i da će se iznaći način, odnosno prihvatljiv predlog za isplatu finansijski oštećenih penzionera” rekao je Vojnović, koji ne želi licitirati s iznosom koji Udruženje potražuje od države budući da je s godinama taj dug uvećan za kamate. O ovoj problematici trebalo bi se razgovarati na sastanku u Vladi, koji će prema njegovim rečima biti održan krajem avgusta ili početkom septembra.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 32
Ukupan broj poseta: 1022784

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr