Mladi košarkaši, njih 19, članovi Košarkaški klub “Borovo”-Vukovar i Školsko sportsko društvo “Sloga” pri Osnovnoj školi “Borovo”, vratili su se sa Međunarodnog košarkaškog kampa “Kasta” na Rudniku u Srbiji, na kojem su osvojili 17 medalja te sa njega donijeli mnogo lepih uspomena družeći se sa više od 150 vršnjaka iz Rumunije, Poljske, Sjedinjen ih američkih država, Švedske i Srbije. Kamp je imao edukativni karakter, a u sklopu njega i takmičenja u 5 disciplina: poligon, šut, slobodna bacanja, igra “1 na 1” i igra “5 na 5”.

Naša deca zaslužuju sve pohvale jer su na pravi način, svojim radom i ponašanjem, kao i prethodnih godina, predstavili svoj grad Vukovar i KK “Borovo”, kaže trener Milorad Manojlović ističući uspehe pojedinaca u takmičarskom delu kampa: Smiljanić Nebojša je osvojio tri zlatne medalje, Sremac Nikolina jednu zlatnu i dve srebrne, Bjelanović Veljko dve zlatne, Ostojić MIhajlo jednu zlatnu i jednu srebrnu, Stojanović Gabrijela, Todorović Milica i Pejić Damir, po jednu zlatnu, a Purić Anja, Šeper Marko, Rašić Aleksandar i Vranešević Aleksa po jednu srebrnu medalju.

Pohvalu za veliko zalaganje na treninzima i takmičenjima zaslužuju i oni članovi kluba koji nisu imali sreću da osvoje medalje, dodaje Manojlović. To su: Todorović Jovan, Kolar Lucija, Trbić Ognjen, Nikolić Ena, Ostojić saška, Lukić Boško i Vranešević Marko. Kamp je trajao 10 dana, a njegovu realizaciju omogućili su Košarkaški klub “Borovo”-Vukovar, Školsko-sportsko društvo “Sloga” Borovo, kaže trener Manojlović zahvalivši ovogodišnjim sponzorima koji su svojim donacijama pomogli u participiranju plaćanja putnih troškova, a to su: Opština Borovo, Školsko-sportsko društvo “Sloga” Borovo, Pekarski obrt Agita, Mesnica Bođirković te firme Sjaj i Sjena.