Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Unapređenjem volonterstva do kvalitetnijih usluga u zajednici

Vukovarsko Udruženje osoba s intelektualnim poteškoćama “Golubica” učesnik je projekta pod nazivom „Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici“. Nosilac projekta je Udruženje osoba s intelektualnim teškoćama Istre, a u projektu učestvuju i Udruženje osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, te Centar za socijalnu pomoć Pula i Opšta županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Vukovar.

Za projekat koji se provodi od 1.juna ove do 31.maja 2019.godine, obezbeđena su bespovratna sredstva u iznosu od 698.915 kuna iz Europskog socijalnog fonda uz sufinansiranje 15% iznosa od strane Ureda za udruženja Vlade Republike Hrvatske.

Specifični cilj ovog projekta je unaprediti znanja, veštine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provođenje inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-sremskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji. Navedeni cilj ostvariće se provođenjem niza edukativnih aktivnosti u manjim lokalnim zajednicama, pregledom primera dobre prakse te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvaliteta volonterskih programa te provođenjem inkluzivnih volonterskih programa. U okviru projekta predviđena je izrada priručnika o menadžmentu volontera, standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju.

Kao jedna od početnih aktivnosti za provođenje samog projekta, u organizaciji „Golubice“ 14.jula je održan sastanak učesnika na kojem su prezentovane aktivnosti i usaglašena dinamika njihovog provođenja.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 6
Današnje posete: 154
Ukupan broj poseta: 792626