Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Besplatne knjige za vukovarske prvačiće u nastavi na srpskom jeziku

 

Zajedničko veće opština (ZVO) je uz pomoć Pokrajinske vlade Vojvodine obezbedilo besplatne udžbenike za prvi razred, u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, u tri vukovarske osnovne škole. Vaučeri za besplatne knjige uručeni su roditeljima budućih đaka prvaka na sastanku upriličenom u prostoru Zajedničkog veća opština u Vukovaru kojem je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Vukovaru Milan Šapić.

Predsednik ZVO-a Dragan Crnogorac istakao je važnost obrazovanja pripadnika srpske zajednice na maternjem jeziku i pismu što ta srpska insitucija na ovaj način promoviše i potiče. Ugovor o isporuci knjiga Crnogorac je potpisao s direktorom Izdavačkog preduzeća “Prosvjeta” iz Zagreba Slobodanom Živkovićem. Prema njegovim rečima, knjige će buduće đake prvake dočekati u školama prvog dana nove školske godine. Vrednost jednog kompleta knjiga je oko 700 kuna što je, ističu zadovoljni roditelji, za njihove kućne budžete velika ušteda.

Osim besplatnih knjiga, roditelji učenika prvog razreda dobiće na početku sledeće školske godine i poklon-bon vredan 100 kuna za kupovinu potrebnog pribora, najavio je Dejan Drakulić, predsednik Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara. U prvi razred osnovne škole, u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, upisano je 50 učenika sa područja grada Vukovara što je 4 učenika više nego prošle godine. 

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 10
Ukupan broj poseta: 841023