Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Jadranka Stojaković, Josipa Lisac i Dušan Jakšić(7)

 

Početkom sedamdesetih dolazi do smene generacija, stiglo je potrošačko, komercijalno doba u zabavnoj muzici. Tadašnje zvezde počinju svoje uspone- Mišo Kovač,Kemal Monteno, Miki Jevremović, Leo Martin, Tereza Kesovija, Senka i Bisera Veletanlić, Boba Stefanović, Beti Đorđević… Josipa Lisac objavljuje “Dnevnik jedne ljubavi”, verovatno najbolji ženski album tog vremena. U Sarajevu još od 60-tih popularni su Indexi, Pro Arte, Ambasadori, iz kojih su potekli uspešni solisti: Zdravko Čolić, Ismeta Dervoz, Jasna Gospić, Hari Varešanović.Bilo je to i vreme popularnosti Nede Ukraden i sjajne kantautorke Jadranke Stojaković.
Sedamdesetih godina, bila je popularna akustičarska muzika, koju su predstavljale grupe S vremena na vreme, Lutajuća srca, Suncokreti, Drugi način, Buco i Srđan, Vlada i Bajka… A onda se pojavila lepa devojka čistog, mekog glasa, sa gitarom-JADRANKA STOJAKOVIĆ .Bila je i ostala multitalentovana, nenametljiva, a prisutna, umela je savršeno da prenese najtananije emocije. Uvek je išla napred, često ispred vremena, stalno se usavršavajući, i oko nje nikada nije bilo nikakvih skandala. Jedna od naših najpoznatijih kantautorki, rođena 1950. godine u Sarajevu, pored bavljenja muzikom, završila je i Likovnu akademiju.
JOSIPA LISAC  je uvek išla ispred svoga vremena; specifična po svome stilu kao i glasu. Godinama vredno radeći na sebi, ona je svoj neponovljivi glas dovela do savršenstva. Sa lakoćom peva sve, od šansona, roka, džeza, bluza, soula, preko opere do sevdalinki. Pritom fenomenalno upravlja svojim snažnim glasom, od najtiših do najviših tonova. Podjednako izražajno može da otpeva neku baladu da vas prođu trnci, a onda može izvesti neki bluz gde će tako razbiti taj svoj glas-kao da slušate crnu pevačicu. Sama o sebi kaže da se užasava prosečnosti i banalnosti i čitavog života pronalazi nova, originalna, često šokantna rešenja,i to je uvek i na svakom mestu čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom.

Emisiju” Zvezde pop-strade ” koju slušate sredom od 16.10 h u programu Radio Borova tonski i tehnički realizuju Srđan Bošnjak, Borislav Vuković i Srđan Knežević, a priprema i vodi Srđana Nikolić. Slušajte i  uživajte !!!

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 230
Ukupan broj poseta: 1169859

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr