Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Protiv govora mržnje

“Zajedno protiv govora mržnje” naziv je preventivnog programa koji će biti održan danas s početkom u 10 časova u Gradskom muzeju Vukovar.

Program organizuje Policijska uprava vukovarsko-sremska uz podršku Direkcije policije Ministarstva unutrašnjih poslova, a suorganizator je Grad Vukovar.

U programu će učestvovati predstavnici nadležnih državnih tela i institucija, predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave, univerzitetske i naučne zajednice, obrazovnih institucija, verskih zajednica, civilnog društva, deca i mladi, predstavnici medija, muzičari, umetnici i drugi istaknuti članovi zajednice.

Program će biti ovoren obraćanjem učesnika i upućivanjem poruka o važnosti sprečavanja govora mržnje, kroz multimedijalni kutak “Stani pred kameru i pošalji poruku”.

Od 10 i 40 do 13 časova biće održana javna manifestacija za decu i mlade uz prigodan muzičko-edukativni i umetnički program pod nazivom “Svet dostojan čoveka – Širimo pozitivu”.

U programu će učestvovati dečji hor “Vukovarski golubići”, Apokalipso bend, Mak teatar, Udruženje “Slama” – radionica pod vodstvom akademskog vajara Nikole Fallera, Udruženje osoba oštećenog sluha Vukovarsko-sremske županije i Grada Vinkovaca, Udruženje Mađara grada Vukovara, a biće održana i strip radionica pod vodstvom strip crtača Nenada Barinića.

Organizatori pozivaju mlade Grada Vukovara, kao i sve koji se u prepodnevnim časovima zateknu u Vukovaru da im se pridruže u parku Gradskog muzeja te da učestvuju u različitim radionicama. One nešto starije pozivaju da svojim dolaskom pruže podršku kampanji protiv govora mržnje, da provedu ugodne trenutke uz mlade kreativce i uživaju u muzičkim brojevima Apokalipso benda. 

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 150
Ukupan broj poseta: 792622