Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Obeležavanje Dana planete Zemlje u Dalju

Koordinisanim radnim akcijama u Dalju, Bijelom Brdu, Erdutu i Aljmašu, Opština Erdut i Komunalno preduzeće “Čvorkovac” danas su obeležili Svetski dan planete Zemlje – 22. april. Više o ovom programu, koji realizuju u saradnji s decom predškolskog i školskog uzrasta s područja erdutske opštine, saznali smo od Gorane Mihić iz Komunalnog preduzeća “Čvorkovac” sa sedištem u Dalju.
 
“Važno nam je da deca nauče na koji način trebaju zbrinjavati otpad i kako se odgovorno ponašati u prirodi. To nam je prioritet. Svake godine obeležavamo Dan planete Zemlje, sadimo cveće i drveće i na taj način se poklanjamo prirodi. Akcija se održava u svim naseljima opštine Erdut. Obilazimo našu opštinu, edukujemo decu i lokalno stanovništvo. Ovo je prilika da deci pokažemo zelene otoke i na koji način se otpad zbrinjava i razvrstava, da sačuvamo našu planetu koja je dosta zagađena” priča Gorana Mihić.


 
Pored sakupljanja otpada i sadnje cveća, u Dalju su održane i radionice s decom iz vrtića “Mali princ” Dalj i učenicima od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Dalj. Deca su izrađivala dinosaura i robota, kante za smeće od papira i plastičnih flaša te poruke na papiru. PORC Erdut pomogao je u organizaciji i osmišljavanju radionica za najmlađe.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 221
Ukupan broj poseta: 1169850

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr