U službenim prostorijama policije u Glagoljaškoj ulici u Vinkovcima, jučer, 19. aprila, osoba koja je želela ostati anonimna dobrovoljno je predala poluautomatsku pušku, pištolj, tri okvira za pištolj i 30 komada pripadajuće municije. Policijski službenik za protiveksplozivnu zaštitu preuzeo je oružje i municiju te ih pohranio u skladište PU vukovarsko-sremske do uništenja.

Preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje traje, stoga iz policije pozivaju sve građane koji poseduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili municiju, da ga dobrovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije.

Građane savetuju da oružja i minsko-eksplozivna sredstva koja nameravaju predati ne donose lično u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozleđivanja, već da o tome obaveste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu, u vozilu bez policijskih obeležja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.