Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Ispovest sveštenstva u Trpinji

U crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Trpinji 3. aprila, blagoslovom Episkopa osječkopoljskog i baranjskog Lukijana, sveštenici i đakoni borovskog i vukovarskog namesništva pristupili su Svetoj tajni pokajanja, izvestili su iz Eparhije.

Svetu liturgiju služio je Episkop sremski Vasilije, uz sasluženje sveštenika Osječkopoljske i baranjske eparhije; protojereja-stavrofora Čede Lukića, arhijerejskog namesnika borovskog i protojereja Đorđa Kovačevića iz Mirkovaca te protođakona Dragana Serdara iz Borova i đakona Slobodana Vujasinovića iz Eparhije sremske. Ispovednik je bio protojerej – stavrofor Dušan Petrović iz Novog Sada, profesor i rektor sremskokarlovačke Bogoslovije u penziji. Za pevnicom su pojali protojerej-stavrofor Radislav Trajković iz Inđije, protonamesnik Nenad Kesonja iz Pačetina, đakon Radovan Arsenović iz Trpinje i teolog Slobodan Lukić iz Pačetina.

“Evo primera koji treba da sledite, svi smo grešni, i vaši sveštenici … Razmišljajte o sebi, preispitajte svoju savest, pa dođite u crkvu da se sa Bogom živim sjedinite i Vaskrsenje Njegovo spremni dočekate” obratio se Episkop Vasilije okupljenom narodu.

Po završetku liturgije, u prostorijama Parohijskog doma upriličena je trpeza ljubavi, na kojoj se protojerej-stavrofor Čedo Lukić, arhijerejski namesnik borovski, zahvalio episkopu Vasiliju na njegovoj “nemerljivoj ljubavi koju je pokazao prema sveštenstvu i vernicima Eparhije osječkopoljske i baranjske”.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 313
Ukupan broj poseta: 741015