Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra Borovo prikazan dugometražni dokumentarni film “Vi idite, ja neću” scenariste i reditelja Hadži Aleksandra Đurovića, u organizaciji Borovskog udruženja mladih (BUM).
Dokumentarni film “Vi idite, ja neću” snimljen je po knjizi “Ljetopis novog kosovskog raspeća” Mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Amfilohija, u produkciji “Aleksandrija filma” iz Beograda.
Otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz celu istoriju, a posebno tokom pogroma 1998. i 2004. godine, s osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića.
Pored filmskih projekcija, predsednik BUM-a Jovan Ajduković najavio je i druge planirane aktivnosti Borovskog udruženja mladih u narednom periodu, uz ostale, i turnir u stonom tenisu koji će biti održan u aprilu, zatim veliki rok koncert tokom leta i turnir u odbojci na pesku.
– Danas imamo 20-ak članova i dobro smo organizovani. Pokušavamo da ispratimo sve manifestacije koje se održavaju u Borovu i okolini i trudimo se da programima koje organizujemo damo svoj doprinos. Položaj mladih danas je težak, s obzirom da nema posla i ljudi se zbog toga iseljavaju. Nadam se da će biti bolje. Pokušavamo kroz organizaciju kulturnih i sportskih aktivnosti da unapredimo kulturni život mladih u Borovu i animiramo mlade da se uključe u društveni život svoje zajednice – kaže Ajduković.