Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra Borovo održana skupština Fudbalskog kluba “Sloga”, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u 2016.godini. Po rečima predsednika Slogine Uprave Miloša Erića, koji je tu dužnost preuzeo prošle godine, to je vreme konsolidacije i promena unutar kluba.

– Zadovoljan sam rezultatima jer su seniori jesenji deo prvenstva završili na trećem mestu, pioniri na petom, a juniori na drugom mestu. Međutim, zbog iseljavanja mladih krajem prošle godine smo izgubili pet standardnih prvotimaca. Taj gubitak pokušaćemo premostiti igračima iz juniorske selekcije. Idemo dalje, borićemo se da u prolećnom delu prvenstva ostvarimo što bolji rezultat. Na roditelje dece koja treniraju u Slogi apelujem da svoju decu podstiču na bavljenje sportom i da redovno dolaze na treninge – rekao je Erić u izjavi za Radio Borovo.

Pored ove tri, borovski fudbalski klub ima i četvrtu selekciju, veterana, koja se uspešno takmiči u Ligi veterana Zajedničkog veća opština.

Predsednik Kluba pohvalio je Sloginu Upravu i sve članove i simpatizere uključene u rad ovog županijskog drugoligaša.

– Ulažemo velike napore da fudbalerima Sloge omogućimo i osiguramo što bolje uslove za rad. Pored uređenja klupskih prostorija i svlačionica te postavljanja reflektora na mesni stadion, nabavili smo i nove dresove za pionire. Kroz takmičarski deo, ali i manifestacije koje organizujemo, Letnji malofudbalski turnir za Memorijal “Jovana Sremca”, Sloginu klupsku zabavu “Crno-belu noć” i “Fišijadu” pokušavamo rad Kluba podići na još viši nivo – kaže Erić.

Sloga je u 2016. godini raspolagala budžetom od 180 hiljada kuna. S ciljem promocije i razvoja sporta u našem mestu, rad Kluba sufinansira opština Borovo. Pored redovne godišnje dotacije od 84 hiljade kuna, Opština sufinansira i aktivnosti u okviru opštinske manifestacije “Dani Borova”.

Na sinoćnjoj skupštini, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo i član Slogine uprave Srđan Jeremić svečano je uručio člansku kartu najstarijem navijaču Sloge i nekadašnjem prvotimcu crno-belih, 94-godišnjem Đorđu Mirosavljeviću. Na skupštini je istaknuto i da je Sloga među najstarijim sportskim kolektivima na istoku Hrvatske. Iskazana je i podrška opštinskih vlasti u daljnjem unapređenju rada kluba, osnovanog davne 1926. godine. Prošle godine obeležen je i veliki jubilej, 90 godina postojanja i rada, a Borovo je imalo tu čast da na prijateljskoj, humanitarnoj utakmici na mesnom stadionu ugosti fudbalere FK “Vojvodine” iz Novog Sada. Još jedan događaj za pamćenje i na ponos svih Slogaša i Borovaca.

Podsetimo, ovog vikenda startuje nova polusezona, prolećni deo prvenstva u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremske županije Fudbalskog središta Vukovar, a Sloga gostuje u Šarengradu. Utakmica je na programu sutra, 26. marta s početkom u 16 časova i 30 minuta.