Javno izlaganje o predlogu izmena i dopuna Detaljnog plana uređenja centra Borova

Spread the love

U opštinskoj većnici u Borovu danas je održano javno izlaganje o predlogu Izmena i dopuna Detaljnog plana uređenja centra Borova, koji je predstavila Vanesa Budač iz osječkog Zavoda za prostorno planiranje, odgovorni voditelj za izradu nacrta tog predloga.

Nakon današnjeg javnog izlaganja i javne rasprave koja traje osam dana, zaključno s 27. martom ove godine, ići će se u izradu konačnog predloga, koji će raspraviti Opštinsko veće opštine Borovo.

– Što se tiče samih izmena, one obuhvaćaju korekciju namene površina. Njima će se omogućiti izgradnja dva nova objekta u centru Borova – Doma za stare i nemoćne i višenamenske dvorane. Na prostoru Trga Palih boraca planira se pešačka zona “Trg”, unutar koje će biti moguća izgradnja zelenih i rekreacijskih sadržaja, pešačkih i biciklističkih staza, a to će se detaljnije urediti arhitektonskim rešenjem, u skladu s potrebama lokalne samouprave. Pošto Detaljni plan definiše veličinu i oblik građevinskih čestica, zbog problema s legalizacijom sad smo omogućili spajanje ili razdvajanje čestica, a ovim izmenama ukinut je i obavezni građevni pravac – rekla je u izjavi za Radio Borovo Vanesa Budač.

O dva nova objekta, čija je izgradnja predviđena u centru Borova, u skladu s izmenama i dopunama Detaljnog plana uređenja centra Borova te planiranog budžeta za 2017. godinu, razgovarali smo s načelnikom Zoranom Baćanovićem.

– Izgradnja višenamenske sale, koja bi služila za potrebe borovskih udruženja i svih građana planira se na stadionu FK “Sloga”, u produžetku postojećeg objekta. Izgradnja Doma za stare i nemoćne predviđena je na prostoru nekadašnje VUPIK-ove kooperacije, odnosno stare zadruge, što je potreba zbog iseljavanja mladih i starije populacije o kojoj nema ko da brine, ali je i razvojni projekat, budući da bi omogućio otvaranje 30-ak radnih mesta – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Baćanović.

Primedbe i predlozi na predlog drugih Izmena i dopuna Detaljnog plana uređenja centra Borova mogu se dati u Knjigu primedbi, koja će uz predlog Plana biti izložena u opštinskoj većnici, još u ponedeljak od 10 do 14 časova. Takođe, primedbe i predlozi mogu se predati i u pisanom obliku preko urudžbenog zapisnika ili poštom, zaključno s 27. martom ove godine, na adresu Opštine Borovo, Glavna 3, 32 227 Borovo.