Celovečernjim koncertom igara i pesama održanim u subotu, 18.marta, Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova počelo je ovogodišnju sezonu nastupa. Prema rečima predsednika društva Rade Bosića ove godine su već isplanirana i dogovorena 22 nastupa.

“U Borovu ćemo imati 8 nastupa, a to su koncert Tamburaške sekcije društva, običaj vođenja kraljica o Duhovima, Međunarodni festival folklora , nekoliko nastupa u organizaciji drugih udruženja u mestu na kojima učestvujemo kao gosti i na kraju godine naš godišnji koncert. Što se tiče nastupa izvan Borova ukupno je dogovoreno 12 . Već 25.ovog meseca naši veterani putuju u Žitište na njihov poznati Spomenar, potom planiramo nastup u Osijeku, početkom maja putovaćemo u Krepoljin, a krajem maja u Medinu u Mađarskoj”, najavio je Bosić i dodao da je planirani put u Ohrid odgođen zbog političke situacije u Makedoniji.

U subotnjem programu su nastupili članovi najmlađe i starije dečje grupe folklorne sekcije, prvog ansambla i tamburaškog orekstra. Gosti programa bili su članovi Kulturno-umetničkog društva “Vaso Đurđević” iz Bršadina, folklorna grupa Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine i Pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova.