Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

Otvoreno pismo MS Tima Hrvatska

Poslednjeg dana Nedelje mozga, 19. marta, udruženje MS Tim Hrvatska uputilo je otvoreno pismo ministru zdravstva Vlade Republike Hrvatske i direktoru Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, u kojem se traži usvajanje novih kriterijuma za lečenje obolelih od multiple skleroze, kojih je u Hrvatskoj više od šest hiljada.

Predlog novih kriterijuma za lečenje ove progresivne bolesti, koja dovodi do invaliditeta i trajne nesposobnosti, usvojilo je Hrvatsko neurološko društvo na svojoj sednici u martu prošle godine. Ti kriterijumi bi omogućili da oboleli dobiju uslove za lečenje kakvi postoje u razvijenim zemljama. Prema novim kriterijumima, oboleli bi lekove dobijali odmah po uspostavljanju dijagnoze, umesto dosadašnjeg čekanja, koje je neretko trajalo i nekoliko godina, jer su oboleli morali imati dva relapsa lečena steroidima.

Osim što Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje treba nužno doneti nove kriterijume, kako bi se spasio sve veći broj novoobolelih od trajnog invaliditeta, oboleli od multiple skleroze svoje posebno skupe lekove trebali bi podizati u apotekama, a ne čekati satima u redovima u bolnicama. Ako ne znate kako to rešiti pitajte prve susede – Slovenci znaju, poručuju iz MS Tima Hrvatske.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 126
Ukupan broj poseta: 791305