Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo održalo je u nedelju, 19.marta svoju godišnju izveštajnu skupštinu na kojoj su usvojeni izveštaji o radu i finansijskom poslovanju u prošloj, kao i planovi za tekuću godinu. U prošloj godini je na području Borova bilo 7 požara, većinom na kućama odnosno dimnjacima, saznajemo od predsednika borovskog DVD-a Miroljuba Mladenovića.

“Mi smo odradili sve zadatke koje smo imali pred sobom, sve požare smo uspešno ugasili. Imali smo jedan požar koji je završio s velikom materijalnom štetom, ali i tom prilikom smo uspeli da sprečimo njegovo širenje na druge objekte. Nažalost, naši meštani nerado puštaju dimjačara u svoje kuće, dimnjaci se ne čiste redovno zbog čega dolazi do njihovog zapaljenja”, kaže Mladenović. Borovski DVD je tokom prošle godine značajno unapredio svoj rad.

“Garažni prostor u DVD-u smo uredili, kupili smo nešto opreme, naši vatrogasci imaju položene stručne ispite za voditelje intevencija. Radimo s mladima, trenutno ih je dvadestak, a planiramo da ih u dgovoru sa Osnovnom školom Borovo još više animiramo da nam se priključe”, ističe Mladenović.

Skupštini DVD-a Borovo prisustvovali su predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bijelog Brda, Bobote, Dalja, Jagodnjaka, Belog Manastira, Ostrova, Petrovaca, Silaša i Nuštra , a po prvi put i gosti iz Srbije, iz vatrogasnih društava Stapar i Kula.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo se najvećim delom finansira iz budžeta Opštine Borovo iz kojeg je prošle godine izdvojeno 144 hiljade kuna. Predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić je istakao da će borovski DVD imati punu podršku lokalne samouprave i u ovoj godini. Načelnik opštine Zoran Baćanović najavio je nabavku još jednog navalnog vozila sa spremnikom od 3500 litara, koje će uskoro biti dopremljeno iz austrijskog Insbruka. Reč je o donaciji koja će biti realizovana posredstvom Javne vatrogasne jedinice Vukovar.

DVD Borovo, koji danas broji 40-tak članova, ima tradiciju dugu 85 godina o čemu svedoči i fotografija snimljena 30-tih godina prošlog veka koju su članovi društva Branko Dimitrijević, penzionisani sudija i 94-godišnji Đorđe Mirosavljević, inače potomci osnivača vatrogasnog društva u Borovu Ljubomira Buzaretića, uvećali, uramili i poklonili borovskom DVD-u na nedeljnoj skupštini.