Nazovite nas: +385 (0)60 338 338

SDP Vukovar: Političko kadroviranje HDZ-a u Vukovaru se nastavlja

Vukovarski SDP-a održao je konferenciju za novinare na temu “Političko kadroviranje HDZ-a u Vukovaru se nastavlja” na kojojoj su govorili predsednik ove organizacije Goran Bošnjak, potpredsednica Biljana Gaća i potpredsednik Darko Buljan. Političko kadroviranje u Vukovaru traje od stupanja HDZ-a na vlast, kazala je Biljana Gaća navodeći primer imenovanja pročelnika u gradskoj upravi.

“Prvi korak koji su napravili, a na temelju toliko pozivanog privrednog razvoja, bilo je povećanje pročelničkih mesta sa 5 na 8. U prvi mah to je značilo i desetine novih zaposlenika u već zaista punu gradsku upravu. Nakon nekoliko godina stanje koje vidiimo u vukovarskoj privredi je nepromenjeno, čak je i gore jer su nas neke firme napustile, što znači da povećanje zaposlenih u gradskoj upravi nije donelo efikasnost već samo dodatan trošak. Privreda se nije proširila niti unapredila, ali se zato se povećalo izdvajanje novca iz gradskog budžeta za plate pa tako grad Vukovar na plate zaposlenih u gradskoj upravi izdvaja preko milion i po kuna više sredstava nego što je dozvoljeno”, kazala je Gaća navodeći dalje primere zapošljavanja u gradskim firmama i ustanovama po porodičnim i kumovskim vezama. Spomenula je i zapošljavanje u Javnoj ustanovi “Sportski objekti” u Vukovaru te najavila da će i o tome uskoro izvestiti javnost. Pripremaju i podatke o zapošljavanju pripadnika nacionalnih manjina koji će pokazati da nije poštovana manjinska kvota.

Predsednik SDP-a Goran Bošnjak podsetio je na nedavni slučaj imenovanja novog direktora Lučke uprave Vukovar što takođe smatra HDZ-ovim političkim kadroviranjem.

“Dva dana pre raspisivanja konkursa izmenjen je pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, da bi se za određenu osobu stvorili uslovi da može konkurisati za mesto direktora. Dolazi elektičar na mesto direktora, a smenjuje se mlada sposobna osoba koja 15 godina radi u Lučkoj upravi , koja je diplomirana pravnica i magistrica prava” , rekao je Bošnjak.

Najnoviji slučaj dogodio se u Interkulturalnoj osnovnoj školi Dunav gde je za privremenog direktora  imenovan Zlatko Hegeduš, naveo je potpredsednik vukovarskog SDP-a Darko Buljan i podsetio na novinske članke od 2008. do 2011.godine u kojima se navodi da je Hegeduš proglašen krivim za kazneno delo protiv službene dužnosti , zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

“Pitamo se kakva poruka se ovim imenovanjem šalje učenicima i učenicama škole koja je tek u razvoju? Kakva poruka se šalje široj javnosti? Ovakvom politikom kadroviranja HDZ-a Vukovar može biti samo grad slučaj”, rekao je Buljan te se osvrnuo i na nedavnu posetu ministra nauke i obrazovanja Pave Barišića Interkulturalnoj školi o čemu su izvestili mediji.

“Na fotografiji vidimo ministra plagijatora koji daje blagoslov ovakvom kadroviranju HDZ-a, što smatramo nedopustivim”, zaključio je Buljan.

Odgovarajući na optužbe vukovarskog SDP-a gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) izjavio je za Hrvatski Vukovar kako se u SDP-u uoči predstojećih lokalnih izbora očigledno boje zbog svih rezultata koje je polučila aktuelna gradska vlast  s njim na čelu, a što su građani prepoznali.

“Prirodno je da je opozicija nezadovoljna, a nezadovoljni su zato što se nije nastavilo raditi onako kako su oni radili dok su bili na vlasti. Da je njihov način rada bio dobar ne bi izgubili na izborima i ne bi im svi vodeći ljudi stranke bili upleteni u sudske procese, neki i zatvarani, a građani bi im dali svoje poverenje”, rekao je, između ostalog, Penava.

“Na njihovom mestu ne bih bio preglasan jer upravo zahvaljujući njima, njihovom nemaru, lošem vođenju grada, zahvaljujući aferama, sudskim procesima i presudama, od Vukovara je stvoren grad slučaj”, poručio je Penava.

RAPSODIJA d.o.o. - RADIO BOROVO
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
tel/fax: +385 60 338 338.
tel: +385 32 439 004,
marketing@radio-borovo.hr

top-logo-radio-borovo-respo

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 389
Ukupan broj poseta: 817355