16/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Da razbistrimo

2 min read

da-razbistrimo

Iz Zajedničkog veća opština i Srpskog kulturnog centra Vukovar pozivaju na promociju knjige “Da razbistrimo” Slavka Bubala, glavnog urednika “Izvora”, lista čiji je izdavač Zajedničko veće opština sa sedištem u Vukovaru.
 
Promocija će biti održana u sredu, 2. novembra, s početkom u 19 časova, u zgradi Zajedničkog veća opština.
 
Pored autora Slavka Bubala  i moderatora književne večeri, novinara lista “Izvor” Srđana Sekulića, o knjizi će govoriti i gosti iz Beograda, urednica izdanja Dejana Ocić iz beogradskog Zavoda za udžbenike i srpski istoričar i docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Miloš Ković.
 
Knjiga Slavka Bubala, novinara i glavnog urednika lista “Izvor”, predstavlja izbor komentara ovog autora, nastalih u periodu od 2009. do 2016.godine i objavljenih u ovom dvonedeljniku.
Pisani tokom aktuelnih dešavanja, a sada sabrani na jednom mestu, ovi tekstovi predstavljaju kritički osvrt i izvrsnu hronologiju događaja u postjugoslovenskoj i posleratnoj Hrvatskoj, značajnoj za položaj Srba na tom prostoru. Objavljivanje ove knjige u Srbiji je svojevrsno podsećanje da postoje i Srbi van Srbije. Ona bi trebalo da omogući bolji uvid u prilike u kojima danas u Hrvatskoj žive Srbi, piše – između ostalog – u predgovoru ove knjige, u izdanju Zavoda za udžbenike iz Beograda.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.