19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Putevima EU iz Dalja

2 min read

SAM_0160

U Dalju se ovog vikenda održava početna konferencija u okviru projekta “Putevima Evropske unije” čiji je nosilac opština Erdut, a partneri u projektu organizacije iz bivših jugoslovenskih republika, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekat “Putevima Evropske unije” koji je odobren u okviru programa “Evropa za građane 2014. – 2020.” i jedini je projekat koji je prošao iz Hrvatske. Partneri na projektu su: Preduzetničko-razvojni centar opštine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o., Društvo za razvijanje volonterstva iz Novog Mesta u Sloveniji, Opština Sremski Karlovci i Udruženje Dunav 1245 iz Srbije, Opština Danilovgrad iz Crne Gore i Grad Doboj iz Bosne i Hercegovine. 

“Cilj projekta je doprineti jačanju osećaja pripadnosti EU među sadašnjim i budućim građanima EU u Balkanskim zemljama, podizanjem nivoa informisanosti i znanja o EU i pravima europskih građana, te promovisanjem interkulturnog dijaloga, međusobnog razumevanja i volonterstva. Projekat je namenjen predstavnicima lokalnih vlasti, civilnom društvu, mladim osobama, predstavnicima nacionalnih manjina, te stanovništvu opština i gradova koji učestvuju u projektu i široj populaciji zemalja partnera na projektu”, kaže voditeljka projekta Jelena Eklemović.

Na početnoj konferenciji projekta koje je otvorena juče u Kulturnom i naučnom centru “Milutin Milanković” u Dalju, okupilo se 60 učesnika . Projekat je vredan 107.500 eura, a trajaće do 30.novembra 2017.godine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.