19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pomoć starijim sugrađanima

2 min read

2016-04-07-194

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područne kancelarije u Vukovar Jasna Kolar potpisali su danas Ugovor o finansiranju zapošljavanja u javnim radovima. U javne radove pod nazivom “Pomoć zajednici” na području Grada Vukovara uključeno je 26 žena. Ukupna sredstva iznose 570.435 kuna, a obezbeđena su kroz projekat „Provođenje programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici“, koji se sufinansira iz sredstava EU i  čiji je nosilac Hrvatski zavod za zapošljavanje.

“Radi se o projektu pomoći osobama starijim od 65 godina kojih je u Vukovaru otprilike 300, njih 180 iskazalo je potrebu za ovakvom vrstom pomoći, a 26 žena će ovim putem dobiti priliku da doprinesu svom kućnom budžetu”, rekao je vukovarski gradonačelnik. Kroz projekat će biti finansirani poslovi iz područja socijalne zaštite, brige o starijim korisnicima socijalne pomoći, starijim osobama s niskim primanjima, samačkim staračkim domaćinstvima i slično. Cilj ovog projekta je usmeren na promociju zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

“Javni rad traje 6 meseci i ono što smo želeti je aktivirati i potaknuti zapošljavanje žena, a ovim projektom su upravo one prepoznate kao ciljna grupa. Osim zapošljavanja hteli smo i prevenirati rano institucionalizovanje starijih osoba i time doprineti njihovom boljem i kvalitetnijem životu, rekla je predstojnica HZZ-a područne kancelarije u Vukovaru Jasna Kolar . Prema njenim rečima krajem februara je evidentirano 2365 nezaposlenih osoba u gradu Vukovaru, a udeo žena je veći od 50 odsto.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.