19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Bjelobrdci ugostili novinare

2 min read

WP_20160119_026

Članovi Srpskog kulturno-umetničkog društva “Jovan Jovanović Zmaj” iz Bijelog Brda i tamošnjeg pododbora ‘Prosvjete” organizovali su, drugu godinu zaredom, za lokalne medije koji prate njihov rad, prigodno druženje i program u bjelobrdskoj Etno kući. Pozivu su se odazvali predstavnici Radio Borova, Radio Dunava, lista “Izvor” i TV produkcije Zajedničkog veća opština.
 
U kulturno-umetničkom delu programa, koji je zdravicom otvorio predsednik SKUD “Jovan Jovanović Zmaj” Slobodan Nešić, učestvovao je pesnik Đorđe Nešić, upravnik Kulturno-naučnog centra “Milutin Milanković” u Dalju. Nešić je prisutnima govorio o srpskom oficiru i narodnom poslaniku Vasiliju Trbiću, koji je imao značajnu ulogu u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, a rođen je u Bijelom Brdu. Novoosnovana pevačka grupa pri bijelobrdskom kulturno-umetničkom društvu premijerno je izvela narodnu pesmu “Žali Zare”.
 
O jednom od najvećih hrišćanskih praznika Bogojavljenju i narodnim običajima govorio je Srđan Sekulić, novinar TV produkcije ZVO-a i lista “Izvor”. “Zdravicu narodu srpskom” Ljubivoja Ršumovića kazivala je Srđana Nikolić iz Radio Borova, a prisutnima su se obratili i urednik lista “Izvor” Slavko Bubalo i direktor Radio Dunava Branislav Bijelić, zahvalivši domaćinu na gostoprimstvu.
 
Značajan doprinos programu dao je orkestar sastavljen od muzičara borovskog KUD “Branislav Nušić” i orkestra “Vučedolski zvuci” koji deluje pri KUD “Sloga” iz Vukovara.
 
“Ovom večerom i programom koji smo upriličili želimo da odužimo za ono što radite i da izrazimo poštovanje, da znate da neko iz naroda ceni ono što vi radite vrlo profesionalno” kazao je predsednik bjelobrdskog SKUD-a Slobodan Nešić u izjavi za Radio Borovo.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.